Novice

16.12.2016

Predbožični koncert Slovenske filharmonije

Zbor in Orkester Slovenske filharmonije

16. december, ob 19. uri, Festivalna dvorana Bled

Cena vstopnice je 20 Eurov.

Prodajna mesta: www.mojekarte.si
Turistično društvo Bled, Cesta svobode 11, T: 04 574 11 22O Orkestru

Ni veliko simfoničnih orkestrov, ki bi se lahko ponašali s tako bogato in dolgoletno tradicijo kot Orkester Slovenske filharmonije. S svojimi predhodnicami Academio Philharmonicorum (1701), Filharmonično družbo (1794) ter prvo Slovensko filharmonijo (1908−1913) ponosno postavlja ob bok najstarejšim na svetu. Med številnimi uglednimi umetniki, ki so postali častni člani Slovenske filharmonije in njene predhodnice Filharmonične družbe, srečamo Josefa Haydna, Ludwiga van Beethovna, Niccolòja Paganinija, Johannesa Brahmsa in številne druge. (Slovenska filharmonija, 2014) Več o orkestru si lahko preberete na spletni strani Slovenske filharmonije ali na Facebooku.


O zboru


Zbor Slovenske filharmonije je bil kot poklicni Slovenski komorni zbor ustanovljen leta 1991 kot »društvo posebnega družbenega pomena«. Misel na zbor take vrste, posveti in razprave o njem pa segajo že v poldrugo leto pred tem. 19. junija lani je pri izvedbi Mozartovega Rekviema z Orkestrom Slovenske filharmonije prvič nastopil kot Zbor Slovenske filharmonije. Osrednje umetniško poslanstvo Zbora Slovenske filharmonije je vse od ustanovitve izvajanje predvsem raznovrstne glasbe a cappella – to uresničuje v Vokalnem abonmaju ter na drugih koncertih – in izvajanje vokalno-instrumentalne glasbe z Orkestrom Slovenske filharmonije ter drugimi slovenskimi in tujimi orkestri, pa tudi snemanje zborovske glasbe. Več o zboru si lahko preberete na spletni strani Slovenske filharmonije ali na Facebooku.

 
   
www.slovenia.info www.bled.si www.facebook.si www.twitter.com www.youtube.com www.forsquare.com www.wikipedia.org www.tripadvisor.co.uk