_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN DE IT
Kontakt
Iskanje
Preklop
1

Zavod za kulturo Bled

Poslanstvo Zavoda za kulturo Bled je odgovorno upravljanje državnega kulturnega spomenika Blejski grad in kongresno-kulturnega centra Festivalna dvorana Bled. V okviru zavoda sta organizirana dva največja glasbena festivala in druge prireditve v kraju.

Blejski grad

Blejski grad je po ohranjenih pisnih virih najstarejši grad na Slovenskem. Leta 1011 ga je nemški cesar Henrik II. pod imenom Castelum Veldes z darilno listino, ki jo hranijo v Briksnu, podaril briksenskim škofom.

Festivalna dvorana Bled

Na eni najlepših lokacij, tik ob obali Blejskega jezera, s 484 sedeži omogoča organizacijo prestižnih in poslovnih dogodkov na najvišjem nivoju.

Festivali Bled

Mednarodna glasbena festivala Okarina festival Bled in Festival Bled imata dolgoletno tradicijo, z bogatim dogajanjem pa zaznamujeta vsako blejsko poletje. V zadnjem desetletju se odvijata pod okriljem Zavoda za kulturo Bled.

Aktualno

Četrtek, 29. julij 2021, Festivalna dvorana Bled Melita VOVK osebno - ZAPRTJE RAZSTAVE z opero SEVILJSKI BRIVEC S koncertno izvedbo opere SEVILJSKI BRIVEC se tudi uradno zapira razstava Melita VOVK osebno. Preberi več
Ponedeljek, 17. maj 2021, Zavod za kulturo Bled Izid knjige MELITA VOVK OSEBNO Knjižni komplet MELITA VOVK OSEBNO je na voljo na blagajni Blejskega gradu in v Kavarni Apropo Bled. Preberi več

Kontakt

Zavod za kulturo Bled
Cesta svobode 11
4260 Bled
Slovenija
 
Uprava
+386 4 572 97 70
Blejski grad
Grajska cesta 61
+386 4 572 97 82

Festivalna dvorana Bled
Cesta svobode 11
+386 4 572 97 70