_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop

Festivali Bled

Prepoznavnost široke palete dogodkov in ustvarjanje njihove skupne vrednosti je zahtevalo korak v smer njihovega poenotenja in upravljanja s pomočjo krovne znamke. Potrebovali smo vredno, prepoznavno in trdno znamko, ki izraža vse tisto, kar smo imeli, kar imamo, kar bomo imeli in na kar smo tako zelo ponosni. Vsak kulturno-umetniški dogodek je delček bogatega mozaika znamke Festivali Bled, ki se z vsakim novim dogodkom dodatno oplemeniti in pridobiva na zaznavni vrednosti.

Festival Bled

Prva polovica julija je vsako leto, že več kot dve desetletji, rezervirana za raznolik utrip festivala, ki temelji na klasični glasbi, tuje pa mu niso niti vse ostale zvrsti glasbenega izražanja. Mednarodni glasbeni Festival Bled je nepogrešljiv del dogajanja na blejskem kulturno-umetniškem področju.

Na različnih blejskih prizoriščih se zvrsti lepo število koncertov in spremljevalnih dogodkov, ob pestrem sporedu koncertov različnih glasbenih zvrsti pa vedno potekajo tudi mojstrski tečaji in delavnice, v katerih izkušeni glasbeni mojstri z vsega sveta svoje znanje delijo z mladimi glasbeniki.

V mojstrskih tečajih Festivala Bled, ki vsa leta nastaja pod umetniškim vodstvom mag. Jerneja Brenceta, se je v zadnjih dvajsetih letih izpopolnjevalo prek dva tisoč mladih glasbenikov. Mnogi med njimi so danes mednarodno uveljavljeni.

Okarina festival Bled

Okarina festival Bled je eden najstarejših glasbenih festivalov v evropskem prostoru, ki je med letoma 2006 in 2019 potekal pod okriljem Zavoda za kulturo Bled. 

Etno koncerti v vseh odtenkih in z izvajalci z vseh koncev sveta že več kot četrt stoletja poslušalce na Bledu privabljajo z jasnim sporočilom o pomenu multikulturnosti in sožitja.

V tem času je na Bledu nastopilo že več kot 240 zasedb in posameznikov. Festivalski program vsako leto poteka konec julija in v začetku avgusta na Blejskem gradu in na enkratni jezerski promenadi. Umetniški vodja festivala Leo Ličof na Bled pripelje vrhunske izvajalce z vseh celin. Glede na to, da se ta zvrst glasbe v zadnjih letih spogleduje tudi z drugimi zvrstmi – klasiko, jazzom in drugimi, se program vsako leto prilagaja tudi tem trendom.