_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Galerija STOLP,

Bled iz koledarja 2022, fotografska razstava

Avtorji fotografij v koledarju so: Jošt Gantar, Aleš Mezek, Mirko Kunšič, Boris Pretnar, Miro Zalokar in Franci Ferjan
Večna lepota Bleda z okolico tako ostaja zapisana v zanimivih pogledih fotografov in koledar krasi številne domove, pisarne, ambasade širom sveta vsak dan v mesecu in vsak mesec v letu. Je hkrati okras in pokazatelj časa. Letošnje motive Bleda dopolnjujejo fotografije na temo narave, saj je blejski okoliš dom pestremu živalskemu in rastlinskemu svetu.

Bled je v svetu prepoznan predvsem po svojih ikoničnih kulturnih in naravnih znamenitostih. A Bled ni le to. Bled niso le pogledi od daleč, pogledi na dih jemajočo igro narave, ki jo je značilno dopolnil človek. Bled s svojo širšo okolico je dom bogatemu živalskemu in rastlinskemu svetu. Na travnikih se v jutranji rosi prebujajo številne vrste žuželk, ki dan preživljajo na raznobarvnih cvetlicah in travah, s katerimi si delijo svoj prostor. Zeleni gozdovi, parki in domači vrtovi so dvorišče, igrišče in zavetišče številnim vrstam ptic. Živahen je tudi jezerski podvodni prostor. Vredno je za trenutek obstati, pogledati pobliže in se prepustiti, kajti to je pogled, ki razkriva prave skrivnosti. V svetu, ki ga razkrivajo tovrstni pogledi, živali in rastline same pripovedujejo svoje zgodbe. Živijo skladno z zakoni narave in prav ta modrost nas, če si to dovolimo, lahko globoko presune. Bled je tudi to. Bled je raj.

Cena koledarja je 10 EUR z vključenim DDV. Prodajna mesta: Blejski grad, blagajna (04 5729 782), Galerija Melite Vovk, Ljubljanska cesta 4 - TPC Bled in TIC Bled (04 574 11 22).
Razstava je na ogled v odpiralnem času gradu. Za ogled razstave je potrebno plačilo vstopnine.