_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Viteška dvorana,

Festival sodobne glasbe .abeceda

Med 26. in 30. junijem na Blejski grad ter v Festivalno dvorano Bled prihaja drugi Festival sodobne glasbe .abeceda. V organizaciji Inštituta .abeceda se bosta vsak večer zvrstila dva koncertna dogodka. 

Prvi koncerti bodo posvečeni glasbenikom mlajše generacije, ki v okviru različnih .abecedinih programov (Mladi Raziskovalci VI., FORUM III., Studio 8.1, .infra _ razvojni center) kontinuirano razvijajo svoj umetniški izraz, petkov koncert pa namenjamo izbranim skladbam udeležencev delavnice za kompozicijo percept.concept.percept VII. 

Na drugem koncertu dneva bo ansambel .abeceda [ansambel za novo glasbo] izvedel skladbe letošnjih rezidenčnih in gostujočih skladateljev. Mnoge med njimi so bile napisane posebej za to priložnost, prav vse pa bodo tokrat v Sloveniji izvedene prvič. Vsak koncertni večer bo uvedel predkoncertni pogovor, ki bo izkušenim poslušalcem ponudil dodatne informacije o programu in njegovih ustvarjalcih, obenem pa bo olajšal prvi stik tistim, ki se morda s sodobno glasbo srečujejo prvič.

Festivalsko dogajanje dopolnjujeta delavnica [rezidenca] ter cikel dopoldanskih koncertov za predšolske otroke. Petdnevni razvojni projekt [rezidenca] bo združil umetnike z različnih področij, ki bodo pod vodstvom izbranega kuratorja razvijali poljubne umetnostne forme ter v končni fazi projekta izvedli nastop, instalacijo ali intervencijo v prostoru. Cikel dopoldanskih koncertov bo otroke seznanil s klasično in sodobno glasbo. Prek poslušanja glasbe, pripovedi in aktivnega sodelovanja bodo spoznali različna glasbila, proces nastanka novega glasbenega dela ter tri osnovne vloge: izvajalec (glasbenik), skladatelj in dirigent.

Festival poteka v sodelovanju z Zavodom za kulturo Bled in s podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.
Cena vstopnice: 15 EUR
Abonma grad (26. 6., 27. 6.): 20 EUR
Abonma FD (28. 6., 29. 6., 30. 6.): 30 EUR
Brezplačne vstopnice za koncerte za otroke (FD)

Vstopnica velja za celotni program na dan na lokaciji (razen v primeru brezplačne vstopnice za otroške koncerte, ki veljajo zgolj za dotični dogodek). Vstop na grad je mogoč 45 minut pred začetkom prvega dogodka.