_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Festivalna dvorana,

Mladi saksofonisti na Bledu

V vrtu pred Festivalno dvorano Bled bo v soboto, 30. septembra, ob 17. uri nastopil Saksofonski orkester mladih

SOS je Slovenski mladinski orkester saksofonov, v katerem sodeluje 30 članov. Mlade saksofonistke in saksofonisti prihajajo iz desetih nižjih in treh srednjih slovenskih glasbenih šol.

Osnovni cilj orkestra je vzgoja mladih glasbenikov v orkestrskem igranju, zagotavljanje kvalitetnih pogojev za skupinsko glasbeno poustvarjanje, ki mlade glasbenike dodatno motivira, da se ukvarjajo in izražajo skozi glasbo. Eden izmed pedagoških ciljev je tudi pravočasno odkrivanje izjemnih glasbenih talentov in jih ustrezno strokovno usmerjati na njihovi glasbeni poti.

Orkester SOS vodita profesor Lev Pupis in profesor Domen Koren. Praviloma je orkester namenjen mladim od 13. leta dalje ali tistim, ki obiskujejo vsaj 5. razred saksofona in je vedno odprt za nove člane.

V orkestru SOS je eden izmed pomembnih elementov tudi družabnost, ki je temelj za dobro počutje in odpira pot k ustvarjalnosti. Zato poleg rednih vaj orkestra pogosto organizirajo tudi intenzivne priprave ter gostovanja doma in v tujini.

Prijazno vabljeni v družbo mladih glasbenic in glasbenikov v čarobni vrt pred Festivalno dvorano Bled v soboto, 30. septembra, ob 17. uri!

Koncert je brezplačen.