_accessibility/go_to_content
Zapri meni
Zapri meni
SIEN
Kontakt
Iskanje
Preklop
Festivalna dvorana,

Svetlana Makarovič: Gal v galeriji

Foto: Darja Štravs Tisu
Glasbena pravljica
Trajanje: 35 – 40 minut
Foto: Darja Štravs Tisu

Glasbena pravljica, opera za otroke Gal v galeriji v režiji Eve Hribernik bo posebej prirejena za oder Festivalne dvorane Bled.

Znana zgodba zelenega možica, ki končno najde svoje domovanje v galeriji, je vabilo naše priljubljene pisateljice Svetlane Makarovič k odkrivanju lepe besede in likovnih umetnin.

Oživitev besed v glasbi pa dodaja dvema vejama umetnosti še tretjo. Slikarsko platno postane zdaj glasbena partitura, namesto čopiča pa zdaj vabi na sprehod po galeriji od slike do slike kar dirigentska paličica.

Gal se po prostrani palači umetnosti ne sprehaja le šepetaje, ampak tudi zapoje, svoj glas pa mu posodijo pevci otroškega zbora.

In ker v hiši najlepših spominov živijo številne pripovedi, jih glasbeno platno ne oživlja le z otroškimi glasovi. V zgodbo vstopajo izbrani instrumenti godalnega kvarteta, pridružijo se tolkala, za trdno osnovo pa poskrbi klavir.

Skrivnostno Galovo pripoved o njegovih popotovanjih in raziskovanju najlepših podob oživlja domačin, operni pevec z Gorij Klemen Torkar, vešč ne samo gledališkega odra, ampak tudi posebnega sožitja glasbe in besede v glasbeno-gledališki predstavi.

Avtorica besedila: Svetlana Makarovič
Avtorica glasbe: Tadeja Vulc
Režiserka: Eva Hribernik
Dirigentka: Tadeja Kreča
Korepetitorka: Metoda Kink
Koreografinja: Simona Kočar
Kostumografinja: Anjana Pavlič
Scenograf: Jaro Ješe
Pripovedovalec: Klemen Torkar
Škrat Gal: Simona Kočar 
Otroški pevski zbor Glasbene matice Ljubljana
Godalni kvintet, tolkala in klavir
Koprodukcija: Glasbena matica Ljubljana, Cankarjev dom

Vstopnice so na voljo tudi v TD Bled.